Medkulturni večer z zgodbami migrantov popestrile afriške pesmi

rsz img 0371 2Na medkulturnem večeru v Tednu Afrike, ki je potekal 26. maja 2015 v prostorih Društva za Združene narode za Slovenijo, smo skozi dokumentarno predstavo Klicni center v izvedbi Slovenske filantropije spoznali zgodbe migrantov. Večer je z afriškimi pesmimi popestril a capella gospel zbor Bee Geesus.

Uvodoma so udeležence pozdravili mag. Eyachew Tefera, predsednik Sveta SLOGE, Gašper Hrastelj, namestnik generalne sekretarke Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, in Marjan Huč, koordinator SLOGE.

Sledila je dokumentarna predstava Klicni center. Besedilo predstave Klicni center je nastalo na podlagi resničnih zgodb, ki so jih z avtorji predstave delili strokovnjaki, migranti, popotniki – nekatere zgodbe so njihove, druge od tistih, ki so jih srečevali na svojih poteh. Skozi zgodbe rsz img 0387 2migrantov so udeleženci dogodka spoznali stiske, s katerimi se soočajo migranti.

Večer se je zaključil ob zvokih afriških pesmi v izvedbi a capella gospel zbora Bee Geesus, ambasadorja projekta Humanitarnega društva ADRA Slovenija.