Medicinsko-humanitarna odprava Nangoma 2015

Medicinsko-humanitarna odprava Nangoma 2015 pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino bo aprila 2015 odpotovala na delovno akcijo v Nangoma Mission Hospital (Misijonska bolnica Nangoma). Bolnica leži v vasi Nangoma v Centralni provinci Zambije. V bolnici in v okolici bodo pomagali lokalnemu prebivalstvu z zdravstveno pomočjo.

Odprava, ki jo sestavljajo štirje mladi zdravniki in bodoči zdravstvenik, zbira denar, s katerim bodo kupili zdravila, povoje, obliže, igle, niti za šivanje, preveze za opekline, papir in pisala za izdelavo plakatov … Če bodo sredstva še ostala, se bodo skupaj z zaposlenimi odločili, kaj v bolnici najbolj nujno rabi popravilo in denar vložili v obnovo prostorov in opremo.

Glavne naloge odprave bodo nudenje strokovne pomoči, preprečevanje širjena nalezljivih bolezni (HIV, malarija, tuberkuloza …) in nazadnje, a ne najmanj pomembno, osveščanje in zdravstvena vzgoja o prehrani, higieni in skrbi za nosečnice ter novorojenčke.

Kako lahko pomagate?
– Nakažite denarne prispevke na TRR: Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana TRR:SI56 0110 0603 0708-380 Sklic: 250540-13 Namen: Nangoma 2015 Ident. št. za DDV: SI44752385.
– Donirajte zdravila in sanitetni material.
– Prispevajte 10 evrov v zameno za majico (možno samo na stojnici ali po predhodnjem dogovoru)
– Prispevajte 1 evro s poslanim sms sporočilom s ključno besedo NANGOMA15 na 1919.
V zahvalo boste vsi donatorji navedeni v rubriki Donatorji na njihovi spletni strani, zahvalili se vam bodo na Facebooku in na predstavitvah odprave po vrnitvi.

Več informacij najdete na spletni strani odprave.