V okviru Festivala migrantskega filma, ki ga organizira Slovenska filantropija, je 10. septembra 2020 v Slovenski kinoteki potekala projekcija kratkih filmov #MigratED, ki so jih mladi pripravili o migracijah.

Na projekciji je bilo predvajanih pet kratkih filmov o migracijah, ki so jih mladi z Osnovne šole Livada, II. gimnazije Maribor, zagovornika ciljev trajnostnega razvoja (Inštitut za afriške študije) in mladinska delegatka pri Organizaciji združenih narodov pripravili v okviru evropskega projekta #MigratED v sodelovanju s Platformo SLOGA. Projekciji je sledil pogovor z avtorji kratkih filmov o migracijah in vključevanju priseljencev v družbo ter naslavljanju tematik migracij in trajnostnega razvoja v šolskem kurikulumu.


Platforma SLOGA  je partner projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorice in ne uradnih stališč financerjev.

Translate »