KAMPANJA #MARCHWITHUS, ki se je začela leta 2021, prikazuje zgodbe tistih, ki se borijo za spolno pravičnost po vsem svetu. Po več Forusovih poročilih in raziskavah so feministične skupine in skupine za pravice LGBTQ+ med koalicijami civilne družbe, ki so najbolj tarča napadov. Pogosto so žrtve napadov, v mnogih primerih pa vlada nekaznovanost. Vsako leto z akcijo #MarchWithUs en cel mesec posvetijo njihovim izkušnjam, da bi skupaj pokazali, kako nas lahko nove prakse sodelovanja in inovativne oblike mobilizacije vodijo naprej. Tako Forus pripravi vsako leto en mesec zgodb aktivistov in civilne družbe, ki so v ospredju na področju pravičnosti spolov.

8. marca 2024 je Forus objavil 4. publikacijo akcije March With Us. Letos člani in aktivisti Forusa delijo svoje zgodbe o temah, ki segajo od odziva spolov na nesreče, dinamike moči, nasilja nad ženskami in inovativnih pristopov k ljudskemu izobraževanju, aktivizmu staroselcev in aktivizmu LGBTQI+ ter še veliko več. Od Matcha Phorn-in, Marijete Mojašević in Bandy Kiki do The Bridge, Shaile Shahid, Fahe Kerubo odkrijte še 20+ aktivistov in članov Forusa. Korakajte z nami in delite svojo zgodbo! Več na povezavi: Forus.

Za poslušanje kliknite na fotografijo.

EN – Samar Zhugool on activism through art; Forus International

Podcast s Samar Zughool, umetnico, raziskovalko in aktivistko iz Reka Si, Zavoda za trajnostno bivanje, ki je članica platforme SLOGA. Z njo se je pogovarjala Clarisse Sih, koordinatorka za digitalno komuniciranje na Forusu, o aktivizmu skozi umetnost, njenih delih in še čem.

 

 

 

Za poslušanje kliknite na fotografijo.

EN – Nataša Novak on integrating gender equality in international development; Forus International

Podcast z Natašo Novak, vodjo komuniciranja na platformi SLOGA. Z njo se je pogovarjala Clarisse Sih, koordinatorka za digitalno komuniciranje na Forusu, o vključevanju enakosti spolov v mednarodni razvoj.

 

Forus je inovativna globalna mreža, ki se ukvarja s civilnim prostorom, Agendo 2030, financiranjem trajnostnega razvoja, razvojem zmogljivosti in še veliko več. Gre za globalno mrežo 69 nacionalnih platform nevladnih organizacij in 7 regionalnih koalicij s petih celin. Člani Forusa predstavljajo več kot 22 000 organizacij iz Afrike, Azije, Evrope, Latinske Amerike, Severne Amerike in Pacifika, ki imajo ključno vlogo na lokalni ravni.

 

 

Translate »