V sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT, Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) in ostalimi ključnimi deležniki Mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije (MRS) je danes, 25. 5. 2024, na Gospodarski zbornici potekal informativno-promocijski posvet o možnostih in izkušnjah sodelovanja slovenskih podjetij v projektih mednarodnega razvojnega sodelovanja (MRS).

Na dogodku so bile predstavljena naslednja področja:

–       zaveza in politiko Slovenije, da kot razvita država in donatorica sodeluje v uravnoteženem in trajnostnem razvoju v državah in regijah prejemnicah mednarodnih razvojnih sredstev;

–       nekateri mehanizmi preko katerih se uresničujejo projekti MRS;

–       izkušnje in prakse slovenskih podjetij, ki sodelujejo v projektih MRS in na ta način pridobivajo dohodke in krepijo svoje kompetence in reference na mednarodnem trgu.

Predstavniki MZEZ so poudarili, da bomo morali tudi v Sloveniji stopiti na pot približevanju globalnim zavezam za dosego Ciljev trajnostnega razvoja, pri čemer si prizadevajo, da bodo tudi slovenska podjetja uspela pridobiti pomembnejšo vlogo.

Kot predstavnik SLOGA platforme nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč se je dogodka udeležil Marjan Huč, Vodja zagovorništva.

Za dodatna vprašanja o dogodku smo dosegljivi TU.

 

Foto: SLOGA

Translate »