Član SLOGE, društvo Humanitas, vodi klub globalnega učenja, ki deluje že od leta 2018 in koordinira neformalno podporno okolje za učitelje z zanimanjem za globalno učenje in teme, kot je medkulturni dialog.

Klub je prejel nagrado za inovativno pobudo globalnega učenja s strani Evropske mreže za globalno učenje (GENE). Člani kluba se redno srečujejo v Ljubljani, kjer predstavljajo in preizkušajo aktivnosti globalnega učenja ter izmenjujejo izkušnje. Klub je prepoznala tudi Evropska mreža za globalno učenje, ki mu je podelila nagrado za inovacije. Humanitas deli svoje izkušnje z drugimi organizacijami, kar je prispevalo k vzpostavitvi podobnih klubov v Estoniji, Madžarski in Češki.

Člani kluba imajo dostop do različnih gradiv, udeležujejo se rednih srečanj, prejemajo metodologijo globalnega učenja in imajo možnost individualnega mentorstva. Članarina znaša 40 EUR letno, vendar je za nove člane v šolskem letu 2023-2024 brezplačna, saj jo financira projekt Evropske unije. Člani kluba so odgovorni za izpolnjevanje pristopne izjave, letnega obrazca za povratne informacije ter zaželeno je redno sodelovanje na srečanjih kluba. Za člane, ki niso iz Ljubljane, so v šolskem letu 2023-2024 na voljo povračila potnih stroškov za udeležbo na srečanjih kluba.

Prijava v klub je možna na tej povezavi

Več info na spletni strani Humanitas

Projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, skupaj s partnerji, izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Globalno učenje so SDG II

 

Translate »