Izšel je nov vodnik  v pomoč pri komuniciranju evropskih projektov – od načrtovalne do izvedbene faze.

Vodnik bo vsekakor razveselil upravičence že sprejetih projektov v programu Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, v pomoč pri pripravi novih projektov pa bo vsem, ki projekt šele načrtujete in pripravljate za prijavo na prvi prijavni rok v letu 2022.

Namen vodnika je spodbuditi upravičence programov korak za korakom, da svoje zgodbe in rezultate projekta delite s svojimi lokalnimi skupnostmi, zainteresiranimi deležniki in institucijami EU. Namreč projekti, ki jih financira EU, so zakladnica zgodb, ki povedo, kako programi EU prispevajo k izboljšanju družbe in doseganju političnih prednostnih nalog Komisije.

Te komunikacijske smernice so sestavljene iz petih razdelkov, ki so organizirani v kronoloških korakih. Vsak korak je razložen v skladu z metodologijo »kaj, zakaj, kako«, katere namen je prikazati vse podrobnosti dejanj, ki jih boste izvajali. Smernice spremljajo upravičence na njihovi komunikacijski poti (od faze načrtovanja do ocene učinka njihovih komunikacijskih dejavnosti) in omogočajo dostop do širokega nabora orodij in virov, katerih cilj je čim bolj povečati promocijo projektov.

Priročnik: How to communicate your project

Pripravila: PV
Foto: EU, posnetek naslovnice priročnika

Translate »