Kako oblikovati rešitve, s katerimi se lahko “borimo” proti podnebnim spremembam in naravnim katastrofam. Kako torej oblikovati svet z družbami, ki bodo pripravljene in se pravilno odzvale v težkih trenutkih. Na tem dela na stotine organizacij in na tisoče ljudi.  Pri delu se srečujejo in delajo z ljudmi iz različnih okolij, kot so kmetijstvo, urbanizem, upravljanje z vodami, ohranjanje narave, humanitarna pomoč, včasih pa se morajo soočati z različnimi težavami; na primer kako motivirati ljudi, da se pripravijo in pravilno odzovejo v primeru naravne nesreče ter podnebnih sprememb.

Tukaj pridejo v igro zgodbe. Zgodbe namreč v ljudeh prebudijo občutek skrbnosti, posledično pa tudi potrebo po ukrepanju. Zgodbe nam prav tako dajo občutek nadzora, pomagajo nam se soočiti z raznolikostjo glasov in znanja. Pomagajo nam oblikovati boljše rešitve.

Pri ustvarjanju teh zgodb pa vam v pomoč kuharska knjiga, ki je izšla pred kratkim; v njej boste našli seznam “sestavin” in navodila ter kako “nakuhati” zgodbo, ki vam bo služila kot strateško orodje za aktivacijo ljudi.

Več informacij in povezava do kuharske knjige.

Translate »