Na Fakulteti za Management v Kopru so Za in Proti, skupaj z Debatnim klubom Univerze na Primorskem, Platformo SLOGA in Inštitutom za afriške študije, v sklopu projekta Climate of Change, izvedli državni študentski debatni turnir 2021. Turnir je potekal 3. in 4. julija 2021.

“Ta zbor verjame, da bi morala multinacionalna podjetja odgovarjati za vso okoljsko škodo, ki nastane kjerkoli v njihovi oskrbovalni verigiji (supply chain)”.

V finalni debate so se v tej temi pomerile štiri ekipe z osmimi tekmovalci.

Ekipe so se odlično izkazale, toda sodniki Peter Adamič, Rok Hafner in Elizabeta Korenčan so za zmagovalno ekipo razglasili ekipo Jane Ušen in Nike Gradišek. Kot najboljša govorka pa je bila izbrana Metka Vodušek. Finala turnirja sta se, poleg Tanje Leskovar iz Inštituta za afriške študije, ki sodelujejo pri izvajanju aktivnosti, udeležila tudi dva predstavnika Platforme SLOGA.

Zmaga je odločala tudi tem, katere govorce oziroma govorci bodo novembra odpotovali v Bruselj, na finalno tekmovanje, v katerem se bodo v mešanih ekipah pomerili mladi debaterji iz 12 držav.

Pripravila: MS


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebine ne odraža stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »