Humanitas je pričel z izvajanjem evropskega projekta “BEST – Build European solidarity today!”, s pomočjo katerega bodo prakso pošiljanja sporočil solidarnosti prenesli tudi v Slovenijo! Cilj projekta je ozaveščati mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije, človekovih pravic in analizirati globalne izzive preko fotografske analize in pisanja, zato vabijo k sodelovanju šole.

Izvedba aktivnosti v šoli traja dve do tri šolske ure, lahko pa tudi več. Prvi del je namenjen analizi fotografij, drugi pa pisanju sporočil solidarnosti. Fotografije, ki jih bodo mladi analizirali, so natisnjene na razglednice, na ozadje katerih bodo napisali sporočilo solidarnosti ter jih poslali nekomu v svoji skupnosti. Ta sporočila bodo 21. 3. 2021 pošiljali naključnim ali izbranim posameznikom in posameznicam v okviru mednarodne akcije solidarnosti.. Med majem in junijem 2021 pa bodo prebirali sporočila solidarnosti, ki jih bodo nekateri prejemniki in prejemnice poslali nazaj na naslov Društva Humanitas.

Vsaka šola, ki se bo vključila v projekt, bo prejela priročnik za učitelje in učiteljice, brezplačno usposabljanje za pedagoške delavce in delavke ter mentorstvo s strani Društva Humanitas.

Celotni proces poteka aktivnosti si lahko ogledate v predstavitvenem videu na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=sm8hNbVtoIo, več informacij o projektu pa najdete tudi na spletni strani www.fraternity-card.eu.

Več informacij in prijave k sodelovanju: barbara@humanitas.si.

Translate »