Pravična trgovina v Sloveniji deluje že 12 let, a je čas, da njen razvoj pospešimo in s tem izrazimo neodobravanje smeri razvoja mednarodne trgovine, ki povzroča vedno več trpljenja ljudi in okolja, so sporočili iz zadruge Odjuga.

Zato so se v Sloveniji odločili, da zgradijo močno skupnost podpornic in podpornikov pravične trgovine, okrepijo delovanje edine pravične trgovine v Sloveniji, Ljubljano nagovorijo, da postane prvo pravičnotrgovinsko mesto v Sloveniji ter v Slovenijo pripeljemo še več izdelkov narejenih po načelih pravične trgovine ter predvsem spodbudimo razvoj izdelkov v Sloveniji narejenih iz materialov pridelanih po načelih pravične trgovine (kava, kakav, bombaž, sladkor, kovine ipd.)

Razvoj gibanja za pravično trgovino lahko podprete na enega izmed spodaj naštetih načinov:
1. postanete podpornica/podpornik pravične trgovine – več informacij najdete na www.pravicna-trgovina.si,
2. prispevate nekaj sredstev prek mednarodne kampanje,
3. namenite 0,5 % dohodnine ozaveščanju o pravični trgovini,
4. del ali vsa darila za svoje najbližje letos kupite v edini pravični trgovini 3MUHE na Starem trgu 30 v Ljubljani ali pri njenih partnerjih po Sloveniji, ki jih najdete na seznamu tukaj – http://www.3muhe.si/?subpageid=283.
5. delite to sporočilo z vašimi prijatelji, znanci in predvsem tistimi, ki spremljajo tudi vaše delovanje. Hvaležni bodo če naprej posredujete to sporočilo, delite naš dogodek in objave na Facebooku  in Twitterju ali pa o širitvi gibanja za pravično trgovino govorite naprej.

Kaj so naredili do zdaj in kaj še nameravajo narediti so skušali strniti tudi v kratek video, ki ga najdete tukaj:  Še več pa na novi spletni strani www.pravicna-trgovina.si.

Pridružite se še danes in skupaj delujmo za pravičnejši svet!