Center za spremljanje notranje razseljenih oseb (IDMC) in Norveški svet za begunce sta konec aprila objavilo globalno poročilo o notranje razseljenih osebah v letu 2019.

Poročilo hrani podatke in analize o notranjem razseljevanju. Letošnje poročilo razčlenjuje podatke po konfliktih, nasilju in nesrečah v 145 državah. Ta izdaja pregleduje politike in operativne prakse po vsem svetu ter prikazuje, kaj države storijo za preprečevanje notranjega razseljevanja, kako se odzivajo na in kako rešujejo ta problem. Poročilo nato predlaga smernice za obdobje naslednjega desetletja.

Prvi del – notranje razseljevanje v letu 2019 – predstavlja posodobljene podatke na svetovni ravni. Podatki in kontekstne posodobitve so vključeni v regionalne preglede in osvetljujejo države.

Drugi del je posvečen temu, kako preprečiti notranje razseljevanje, izpostavlja primere iz držav, ki poskušajo obravnavati problem  in razpravlja o glavnih značilnostih bodočih praks, s katerimi bi  dosegli trajne rešitve in trajne spremembe.Poročilo v angleškem jeziku z naslovom  »Global Report on Internal Displacement 2020« je na voljo v naši spletni knjižnici.

Več informacij sicer na spletni strani IDMC.

Vir: CNVOS

Translate »