Forum FER, nova članica platforme SLOGA, je danes objavila novico o projektu, ki ga s podporo ministrstva za zunanje zadeve izvajajo v Ugandi. V sodelovanju z lokalno begunsko organizacijo naslavljajo izziv prehranske suverenosti begunskega in lokalnega prebivalstva, med njimi največji delež predstavljajo ženske. To prebivalstvo sodi med najbolj ogroženo v Ugandi in vedno pogostejše humanitarne krize kot posledica podnebnih sprememb jih delajo le še bolj ranljive. 

Projekt Foruma FER se usmerja k zagotavljanju večje varnosti preskrbe s hrano in vodo na način, ki ne obremenjuje okolja, prav tako ozavešča o posledicah podnebnih sprememb širše, kot tudi o možnostih zmanjšanja lastnega odtisa na okolje. V povezavi s tem izpostavljajo ugotovitve globalne pobude za prilagajanje Notre Dame, ki Ugando uvršča kot 9. najbolj ranljivo državo na svetu in kot 27. najmanj pripravljeno na prilagajanje posledicam podnebnih sprememb ter naštejejo le nekatere konkretne posledice dviga povprečne temperature.

Vabljeni tudi k ogledu videa mladih ugandskih pevcev, ki pa nikakor ne velja le za Ugando. Kot pravi besedilo pesmi: in kakšen je sedaj načrt?

Vir: Forum FER

Translate »