Forum za enakopraven razvoj – FER, član platforme SLOGA, je v sodelovanju s partnersko organizacijo v Ugandi – Hope of Children and Women Victims of Violence (HOCW) 250 družinam razdelil prehrambeno-sanitarni paket, s katerim so pomagali blažiti posledice pandemije Covid-19.

Paketi so vsebovali 2 kg fižola, 4 kg koruzne moke, 1 kg sladkorja in 1 milo, bili pa so razdeljeni najbolj ranljivim: 27 družinam, ki živijo s HIV/AIDS, 81 družinam s starejšimi, 125 samohranilkam z več kot 4 otroki, 17 družinam LGBT. 250 družin sestavlja skupno 1.261 družinskih članov. 68 % prejemnikov je beguncev, 23 % državljanov Ugande, 5 % prosilcev za azil, 4 % prejemnikov pa je migrantov.

Pri identifikaciji družin in razdelitvi je pomagalo osem sodelavcev HOCW. Razdelitev je potekala v skladu z ukrepi, povezanimi s COVID-19. Upoštevana je bila socialna distanca, naenkrat je po paket lahko prišlo največ 20 ljudi. Pri vhodu na zemljišče HOCW si je moral vsak umiti roke. Vsi so morali nositi masko. Kdor je ni imel, jo je dobil brezplačno. Razdelitev so spremljali tudi predstavniki lokalne oblasti.

Aktivnost je potekala v skladu z reporgramiranjem projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., znotraj katerega je SLOGA namenila 7 000 evrov za projekte slovenskih nevladnih organizacij, ki izvajajo razvojne in humanitarne projekte ter so hkrati aktualne prejemnice sredstev Ministrstva za zunanje zadeve RS. Sredstva bodo namenjena za projekte  Slovenske karitas, Združenja Epeka, Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Foruma FER in Mirovnega inštituta v Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Ugandi in Ruandi.


Aktivnost poteka v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, koordinira pa SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.TLG,SLOGA MRS

Translate »