V sodelovanju s skupino študentk s Fakultete za družbene vede so v Focusu zasnovali kampanjo Trajnost po tvojem receptu, v okviru katere se bodo med 4. septembrom in 27. novembrom odvijale različne aktivnosti za mlade, povezane s trajnostno potrošnjo in prehranjevanjem.

Logo FocusS sloganom Trajnost po tvojem receptu želijo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen njegovemu individualnemu udobju in je obenem v okviru njegovih finančnih zmožnosti ter potrošniških navad. Spodbuditi želijo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju.

Kampanja Trajnost po tvojem receptu bo seznanjala mlade z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujala k bolj odgovornemu ravnanju do okolja ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v vrednostni verigi s hrano.

V okviru kampanje se odvija kreativni izziv – natečaj, ki bo mlade spodbudil, da pokažejo, s kakšnimi praksami in koraki na edinstven način pristopajo k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju. Za najbolj kreativni izdelek pa bo zmagovalec/zmagovalka prejel/a novo kolo Pony znamke Rog.

Potek kampanje lahko spremljate na Instagram in Facebook profilih @futrjzajutr in @drustvofocus, na katerih bodo predstavljene še preostale aktivnosti.

Kampanja poteka pod okriljem evropskega projekta #OurFoodOurFuture, katerega glavni namen je ozaveščati in mobilizirati mlade Evropejce za sprejetje trajnostnih vzorcev potrošnje in tako prispevati k spodbujanju pravičnejšega, bolj dostojnega in trajnostnega razvoja.

 

 

Translate »