Društvo Focus sporoča, da se je sredi julija odvila prva od dveh mednarodnih konferenc Moja revolucija 3.0. Dogodek predstavlja nadaljevanje srečanj mladih, ki so se odvijala na nacionalnem nivoju. Razmišljali so o trenutni družbeni in okoljski situaciji v lastnih državah in širše, hkrati pa iskali rešitve in oblikovali svoje želje ter politične zahteve.

Prvo mednarodno srečanje, ki bi se naj odvilo na Poljskem, so bili primorani prestaviti v virtualno okolje. Zbralo se je 80 mladih iz Slovenije, Avstrije, Italije in Poljske. Srečanje je potekalo tri dni. Skozi raznovrstne metode so elaborirali, analizirali in razčlenjevali politične zahteve, do katerih so udeleženci v vseh državah prišli v sklopu predhodnih nacionalnih delavnic. Tekom konference so se lahko udeležili fotografske delavnice, delavnice izdelave memov, gledališča zatiranih, plesne delavnice, risarske in pa video delavnice.  Področja, ki so jih identificirali kot njim pomembna se nanašajo na kritike sistema, delo in delavske pravice, podnebno krizo, človekove pravice in pravice živali, zdravstveni sistem in socialne izzive, migracije in mobilnost ter izobrazbo.

Zaključek konference, ki je bila prvi korak do oblikovanja manifesta mladih je bil, da je potrebno k izzivom pristopati celostno in ob reševanju določene problematike misliti širše.
Kako je to možno doseči, bodo udeleženci ugotavljali septembra na Dunaju.

Translate »