Evropska komisija je ob mednarodnem dnevu deklic, ki smo ga obeležili 11. oktobra, opozorila na vlogo deklic v digitalnem gospodarstvu. Poudarja, da je treba nadaljevati delo za večje vključevanje deklic v digitalni sektor, da bi se v prihodnosti povečal njihov delež na digitalnem trgu dela. K temu lahko pripomorejo primeri vzornic in spodbude za dekleta, da si pridobijo digitalna znanja in odločijo za študij naravoslovja, tehnologije, inženirstva ali matematike (STEM).

Da so ženske slabše zastopane v izobraževalnem procesu, karieri in podjetništvu na digitalnem področju, potrjuje tudi nedavna študija Komisije Ženske v digitalni dobi. Ta kaže, da le 24 od 1.000 deklet pridobi diplomo s področja IKT, med njimi pa se jih samo šest zaposli v digitalnem sektorju.

Komisija je tudi ob mednarodnem dnevu žena poudarila vlogo žensk v digitalnem sektorju ter predstavila številne ukrepe za povečanje njihove zastopanosti v digitalnem sektorju. Kmalu bo objavila še pregled stanja na področju zastopanosti žensk v digitalnem sektorju.

Translate »