CMEPIUS vabi vse, ki sodelujete v programu Erasmus+, da tudi letos s svojimi dogodki bogatite Erasmus dneve, ki bodo potekali 15., 16. in 17. oktobra 2020. Vabijo vas, da  razmislite o dogodkih različnih oblik, s katerimi želite prikazati rezultate svojega mednarodnega sodelovanja v tematikah, ki jih v letu 2020 izpostavljajo: zdravje, učenje na daljavo, solidarnost, inkluzija, trajnost, okoljevarstvo, IKT, 5 let EPALE …

Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali nov dogodek, izključno namenjen promociji Erasmus dnevom 2020; cilj je, da že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta, izvedete v omenjenih dneh.

V letu 2019 je svoje dogodke v okviru Erasmus dni izvedlo 31 slovenskih projektov. Ozaveščali so o pomenu mednarodnega sodelovanja in njegovih učinkih na posameznike, ki v njih sodelujejo, ter prikazali rezultate, ki jih mednarodni projekti prinašajo njihovim institucijam in okolju, v katerem delujejo.

Na CMEPIUS-u, nacionalni agenciji programa Erasmus+, bodo tako kot lani skrbeli, da se bodo aktivnosti, ki jih boste prijavili na evropski spletni strani www.erasmusdays.eu, tam tudi prikazale in na ta način bo vaš dogodek postavljen na evropski zemljevid in promoviran tudi izven meja Slovenije, četudi gre za nacionalen dogodek.

Če boste potrebovali dodatne informacije jim pišite na marja.medved(at)cmepius.si ali preverite spletno stran Erasmus dnevi 2020.

Translate »