Platforma Sloga bo v sredo, 19. maja ob 17. uri organizirala pogovor ob predstavitvi poročila Ekonomiji blaginje naproti: Izkušnje Pravične trgovine 3Muhe, Skuhne in Focusa, društva za sonaraven razvoj. 

Kako se v praksi uresničujejo koncepti ekonomije blaginje, odrasti, socialne in okoljske pravičnosti? Skozi refleksijo uspešnih oblik solidarnostne ekonomije v Sloveniji bomo spregovorili tudi o tem, kaj takšne lokalne prakse doprinesejo k iskanju odgovorov na globalne probleme.

V pogovoru bodo sodelovali:
Lidija Živčič, strokovnjakinja na področjih odrasti, globalne odgovornosti in potrošnje pri Focusu, društvu za sonaraven razvoj;
Max Zimani, ustanovitelj ter direktor Zavoda Global in socialnega podjetja Skuhna;
Živa Lopatič, vodja Pravične trgovine 3Muhe in strokovnjakinja na področju pravične trgovine.

Z njimi se bo pogovarjala novinarka Kristina Božič.

Pogovor bo pospremil izid poročila: Kako do ekonomije blaginje, ki služi ljudem in naravi: vzpostavljanje človekovega okolja, ki je družbeno pravično in okoljsko trajnostno« (Towards a wellbeing economy that serves people and nature: Building a human environment that is socially just and ecologically sustainable).

Poročilo so v okviru projekta Climate of Change pripravili v Evropskem okoljskem uradu (EEB) in Oxfam Nemčija.

Povzetek poročila v slovenskem jeziku lahko najdete tukaj.

Pogovor bo potekal na platformi Zoom, 19. maja 2021 med 17.00 in 18.30. Prosimo vas, da se na dogodek prijavite na povezavi.

 


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt financirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

 

Translate »