Društvo UP z dodatno pomočjo beguncem v Gorici

V zadnjem času smo priča neštetim pretresljivim zgodbam ljudi, ki so bili primorani zapustiti svoje domove, životariti na prostem, se skrivati, biti bitko za golo preživetje. “Sirija je postala velika tragedija tega stoletja – sramotna humanitarna katastrofa, s trpljenjem in izgonom prebivalstva, ki nima primere v novejši zgodovini,” je dejal António Guterres, visoki komisar ZN-a za begunce. “Edina tolažba je človeški sprejem v sosednjih državah, ki rešujejo življenja tolikih beguncev.”

Društvo UP Jesenice je 5. septembra 2015 doniralo dodatno humanitarno pomoč beguncem v Gorici, ki so jih pred tem obiskali že dvakrat. Gre za vseslovensko akcijo, ki povezuje številne posameznike, skupine in organizacije za pomoč beguncem iz Sirije, Iraka, Afganistana.

Dodatno pomoč v obliki prehrambenih artiklov, vode, oblačil in obutve v skupni teži 4 tone so v sodelovanju s partnersko organizacijo “Insieme con voi” razdelili med 200 beguncev, ki se nahajajo tik ob italijansko-slovenski meji.

V samo 30-ih dneh so tako zbrali in predali 7 ton pomoči.

Društvo UP Jesenice nadaljuje z akcijo zbiranja humanitarne pomoči, ki jo bodo beguncem dostavili 24. septembra 2015. Svoje prispevke lahko prinesete v Hišo sreče vsak dan med 10.00 in 18.00. Kontaktirate pa jih lahko tudi preko elektronske pošte na info@up-jesenice.org.