Pravno-informacijski center nevladnih organizacij v okviru projekta Zagovorniki okolja – Za podnebje! vabi na dogodek Podnebne spremembe skozi pravo. Preko kratkih spletnih predstavitev osmih predavateljic in predavateljev se bodo udeleženci sprehodili skozi pravne vidike spopadanja s podnebnimi spremembami.

Podnebne spremembe so ena nedvomno izmed najbolj pomembnih tematik sodobnega časa in naše prihodnosti. Spopadanje s podnebno krizo se zatorej izvaja tudi preko oblikovanja, sprejemanja in izvajanja novih pravnih pravil in obveznosti držav, tako na mednarodni ravni, kot na ravni EU in na nacionalni ravni.

Na dogodku se bodo udeleženci seznanili z aktualnim podnebnim stanjem v Sloveniji z naravoslovnega vidika in s tem, kaj nas čaka do konca stoletja. Na podlagi dejanskega stanja bodo ugotavljali, ali trenutne mednarodne pogodbe, pravo EU ter nacionalni predpisi ustrezno naslavljajo podnebne spremembe. Od Zelenega evropskega dogovora, do Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta ter Dolgoročne podnebne strategije Slovenije; kaj imamo in kaj potrebujemo?

Dogodek je primarno namenjen študentkam in študentom prava, a je prilagojen in dostopen tudi vsem ostalim posameznicam ter posameznikom, ki vas podnebno-pravne tematike zanimajo, bi želeli o njih izvedeti več in pridobljeno znanje prenesti v vsakodnevno ali profesionalno okolje. Posebej bo del dogodka namenjen tudi vašim vprašanjem.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 14.12.2020, od 17:00 do 20:00 na spletni platformi Zoom.

Več informacij in prijave.

Translate »