Dobrodelni dogodek humanitarne organizacije Food for Life v središču Ljubljane v znamenju solidarnosti z žrtvami potresa v Nepalu

Partnerstvo slovenskih humanitarnih organizacij Hrana za življenje s Platformo SLOGA oz. Humanitarnim odzivnim centrom (HOC) in Humanitarnim društvom ADRA Slovenija je Ljubljani prineslo svojevrsten dobrodelni dogodek, na katerem ni manjkalo odlične hrane in znanih obrazov – v sklopu dogodka tudi zbiranje finančnih sredstev za žrtve potresa v Nepalu – Jamie Oliver in Paul McCartney podpornika organizacije Food for Life.

FFL Nepal 2 mini

Mesarski most v bližini osrednje tržnice v Ljubljani je bil v petek, 8. maja, skoraj pretesen za vse obiskovalce dobrodelnega dogodka, na katerem sta na pobudo slovenske podružnice humanitarne organizacije Food for Life (društvo Hrana za življenje) moči združili še dve slovenski dobrodelni organizaciji – Platforma SLOGA in ADRA Slovenija. Na njem so obiskovalcem in naključnim mimoidočim razdelili skoraj 1000 brezplačnih obrokov izvrstnih jedi, saj je primarno poslanstvo organizacije Food for Liferazdeljevanje toplih obrokov socialno šibkejšim in žrtvam naravnih katastrof, zbirali pa so tudi finančna sredstva za hrano prizadetim v potresu v Nepalu.

»Naša podružnica v Nepalu je bila med prvimi, ki so začeli z razdeljevanjem pomoči žrtvam potresa. Razdelili smo že okoli 85.000 kuhanih obrokov, naš cilj jih je razdeliti 300.000. Po najboljših močeh se trudimo pomagati ljudem na prizadetih območjih, tako smo pomagali žrtvam divjanja orkana Katrina, ob lanskih poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini pa tudi številnim beguncem, ko je divjala vojna na območju bivše Jugoslavije,« je dejal Paul Turner, predsednik organizacije Food for Life Global, ki je posebej za to priložnost obiskal Slovenijo. »Rad bi poudaril, da en topel obrok v Nepalu stane približno 20 centov, zato se zahvaljujem današnjim obiskovalcem dogodka za vsak cent, vsak evro, ki so ga prispevali za ljudi, ki so v tej katastrofi izgubili dobesedno vse,« je še dodal Turner.

Dogodka so se udeležili številni znani Slovenci, med njimi pevka Kataya, Špela Pretnar, častni konzul Nepala konzul g. Aswin Kumar Shresth, ki je pozdravili pobudo društva Hrana za življenje in se tudi osebno zahvalil za vso pomoč. Podporo dogodku je izkazal tudi g. Marjan Huč, direktor Platforme SLOGA, ki je ob tej priložnosti pozval vse globalno solidarne mimoidoče, da po svojih močeh pomagajo humanitarnim organizacijam, ki se trudijo reševati življenja najbolj prizadetih v Nepalu. Številni mimoidoči so pozdravili pobudo in tudi sami poizkusili pripravljene jedi, med podporniki organizacije Food for Life na globalni ravni pa je moč najti tudi kuharskega velemojstra Jamieja Oliverja in filantropa Paula McCartneya, pevca Russla Branda in igralko Gweneth Pathrow. Njihov srčni podpornik pa je bil tudi Nelson Mandela.