Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme študentom omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN in tako pridobijo vpogled v mednarodni svet Dunajskega mednarodnega centra (Vienna International Centre).

Kako si osebje OZN prizadeva za napredek pri globalnem razoroževanju ali kako se borijo proti drogam, trgovini z ljudmi in organiziranemu kriminalu? Kako je osebje OZN vključeno v zaščito beguncev ali miroljubno rabo vesolja? Kako potekajo tiskovne in informacijske aktivnosti OZN? Bi morda radi vedeli več o tem, kako poteka simultano prevajanje konferenc v vseh šest uradnih jezikov OZN ali kako urediti in tiskati dokumente z več kot tisoč stranmi?

Organizatorji k sodelovanju vabijo podiplomske študente iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

O programu
Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN. Program organizira Informacijska služba ZN (United Nations Information Service, UNIS) na Dunaju v sodelovanju z agencijami in organizacijami ZN s sedežem na Dunaju. Cilj programa je obeležiti dan ZN (24. oktober). V Sloveniji razpis poteka v organizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo.

O Združenih narodih na Dunaju
Dunajski mednarodni center je četrti generalni sedež OZN za New Yorkom, Ženevo in Nairobijem. Od odprtja 23. avgusta 1979 je le-ta postal sedež številnih organizacij v sistemu OZN. Več kot 4.000 zaposlenih iz več kot 100 držav je zaposlenih pri 15 mednarodnih organizacijah in enotah ZN na Dunaju.

V programu bodo sodelovale naslednje agencije ali organizacije:

Več informacij

Translate »