Platforma SLOGA in Inštitut INePA vas vabita k udeležbi brezplačne delavnice za uporabo prosto dostopnega računalniškega programa Freeplane za izdelavo miselnih vzorcev / mentalnih zemljevidov za potrebe pri delu v pisarni ali doma. Uporaben je za viharjenje možganov, pripravo povzetkov kot tudi za pregledno strukturiranje različnih informacij.

Računalniški program je preveden v slovenski jezik in je koristen za delo v nevladnih organizacijah (npr. pri razvoju projektnih idej, mapiranju deležnikov/procesov, urejanju kompleksnih vsebin itd.). Udeleženci delavnice bodo pod vodstvom mentorja spoznali osnove organizacije idej in vsebin v miselne vzorce ter po korakih s pomočjo računalniškega programa ustvarili in oblikovali svoj miselni vzorec. Za udeležence delavnice je zaželeno osnovno poznavanje rabe računalnika (npr. pisanje besedil).

Datum usposabljanja: četrtek, 21. decembra 2023 od 12.30 do 13.30
Kraj usposabljanja: Kopitarjeva 4, Ljubljana (SLOGA)
Oblika usposabljanja: v živo

Delavnica bo potekala v živo in bo traja 1 uro. Zadnjih 15 minut delavnice bo namenjenih predstavitvi spletne strani Na Prostem za vsakdanjo uporabo prosto dostopnih računalniških programov.

Delavnico bo izvedel mag. Simon Delakorda iz Inštituta za elektronsko participacijo.

Prijavljeni udeleženci bodo pred delavnico dobili navodila za namestitev programa Freeplane na svoje prenosne računalnike, ki jih bodo prinesli na delavnico (program deluje na operacijskih sistemih MS Windows, Linux in Apple macOS ter tudi na starejših prenosnikih). Freeplane je popolnoma brezplačen program in ga bodo lahko udeleženci uporabljali še naprej tudi za domačo rabo.

Usposabljanje bo potekalo v slovenskem jeziku.

Za udeležbo na usposabljanju se je treba prijaviti TUKAJ.

Rok za prijavo: 19.12.2023.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na marjan.huc@sloga-platform.org in simon.delakorda@inepa.si.

Lepo vabljeni!

Translate »