CONCORD Europe organizira v sredo, 19. januarja s pričetkom ob 13.00 webinar o procesu, ki vodi do srečanja na vrhu med Afriško unijo in Evropsko unijo. Pomemben je za vse, ki sodelujete in delujete na področju razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in humanitarne pomoči.

Registracija na dogodek TU

Srečanja na vrhu med AU in EU so organizirana vsaka tri leta. Zadnje srečanje je bilo v Abidjanu novembra 2017 – na konferenci civilni družbi oz. nevladnim organizacijam ni bilo omogočeno, da bi predstavila svoja pričakovanja in zahteve do procesa sodelovanja med AU in EU.

Šesto srečanje na vrhu bo potekalo v Bruslju med 17. in 18. februarjem. Več informacij o samem srečanju bo na voljo na strani Evropskega sveta.

Evropska unija oz. DG INTPA in EEAS bosta v istem tednu, med 14-18. februarjem 2022, organizirala Afriški teden. Organiziranih bo več dogodkov – (1) vrh mladih (Youth Summit), (2) Forum civilnodružbeih organizacij (CSO Forum), (3) Poslovni forum EU – Afrika (EU-Africa Business Forum, EABF) ter (4) tematski in kulturni dogodki. Možni so tudi še dogodki kot sta Forum lokalnih in regionalnih oblasti (Local and Regional Government Forum) ter parlamentarni vrh (EP-Pan African Parliamentary Summit).

Coordination SUD kot del projekta predsedovanja 10-11. februarja 2022 organizira civilnodružbeno konferenco afriških in evropskih nevladnih organizacij, ki bo v Parizu, na temo pravičnega, odprtega in trajnostnega partnerstva Afrike in Evropske unije. Več informacij in povezava na registracijo.

Pripravil: Albin Keuc


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.

Translate »