Cirkuški spektakel Climate Of Change in spremljevalni program, v izvedbi priznane italijanske umetniške skupine MagdaClan Circo in cirkuške šole iz Torina, FLIC Scuola Circo ter drugih organizacij, je del vseevropske turneje v desetih  evropskih mestih. V Sloveniji bo gostoval v petek, 6. in soboto, 7. avgusta v Novi Gorici.

Na sporedu bosta dve  celovečerni predstavi, ob 21. uri na Trgu E. Kardelja.

Poglejte si NAPOVEDNI VIDEO predstave.!

#ClimateOfChange: Moderni cirkus uprizarja povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami.Sedem umetnikov in akrobatov, štirje glasbeniki, impresivna scenografija in veliko zgodb. To je le nekaj številk sodobne cirkuške predstave na prostem #ClimateOfChange, komunikacijske kampanje, ki je namenjena ozaveščanju mladih o povezavi med podnebnimi spremembami in migracijami.

MagdaClan je sodobna italijanska cirkuška skupina, v kateri so vsi mlajši od 35 let. Njihova predstava, ki se odvija na prostem, je dramatičen prikaz podnebnih kriz. Poplave, taljenje arktične permafrosta, dezertifikacija in požari ogrožajo življenje skupnosti po vsem planetu.  S tem želijo občinstvu na dramatičen način prikazati, kako imajo naša dejanja globalni učinek. Turnejo bodo spremljale ulične »gverilske akcije«, delavnice in izobraževanja. Med drugim so bo mogoče udeležiti delavnice grafitiranja z mahom, frizerski salon, izobraževanja o trajnostnem razvoju ter cirkuške delavnice ter druge aktivnosti.

Vsi dogodki, tudi cirkuška predstava, so brezplačni ob spoštovanju ukrepov in do zapolnitve mest.

Za rezervacijo prostega mesta pišite na: miha.turk@sloga-platform.org ali za dodatna vprašanja smo dosegljivi tudi na številki: +386 40 702 921

Dogodek soorganizira Platforma SLOGA v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru – Evropske prestolnice kulture – GO! 2025

Več o turneji po evropskih mestih.

Generalka pred prvo predstavo. Foto: Michele Lapini

Generalka pred prvo predstavo. Foto: Michele Lapini


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt financira Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) ter Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.