Cirkuški spektakel Climate Of Change in spremljevalni program, v izvedbi priznane italijanske umetniške skupine MagdaClan Circo in cirkuške šole iz Torina, FLIC Scuola Circo ter drugih organizacij, je del vseevropske turneje v desetih  evropskih mestih. V Sloveniji bo gostoval v petek, 6. in soboto, 7. avgusta v Novi Gorici.

Na sporedu bosta dve  celovečerni predstavi, ob 21. uri na Trgu E. Kardelja.

Poglejte si NAPOVEDNI VIDEO predstave!

#ClimateOfChange: Sodobni cirkus uprizarja povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami. Sedem umetnikov in akrobatov, štirje glasbeniki, impresivna scenografija in veliko zgodb. To je le nekaj številk sodobne cirkuške predstave na prostem #ClimateOfChange, komunikacijske kampanje, ki je namenjena ozaveščanju mladih o povezavi med podnebnimi spremembami in migracijami.

MagdaClan je sodobna italijanska cirkuška skupina, v kateri so vsi mlajši od 35 let. Njihova predstava, ki se dogaja na prostem, je dramatičen prikaz podnebnih kriz. Poplave, taljenje arktične permafrosta, dezertifikacija in požari ogrožajo življenje skupnosti po vsem planetu.  S tem želijo občinstvu na dramatičen način prikazati, kako imajo naša dejanja globalni učinek.

V času gostovanja cirkusa Climate of Change bo v Novi Gorici potekal tudi spremljevalni program.

Dan pred prvo predstavo, 5. avgusta, bodo umetniki organizirali delavnico grafitiranja z mahom. Delavnica se prične o  18. uri. Število udeležencev je omejeno, zato sprejemamo prijave na naslov miha.turk@sloga-platform.org.

To pa še ni vse. Turneja #ClimateofChange želi spremeniti mnenje mladih Evropejcev: zato  bo frizerka mladim obiskovalcem ponudila ne le spremembo pričeske. Frizerski salon bo odprt 6. in 7. avgusta, oba dneva med 9.00 in 12.00 uro ter med 18.00 in 20.00 uro. Naročanje ni potrebno!

Vsi dogodki, tudi cirkuška predstava, so brezplačni ob spoštovanju ukrepov in do zapolnitve mest. 

Skladno z odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikov v RS je za udeležbo na prireditvi obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Zaradi lažje organizacije vljudno prosimo, če lahko prisotnost potrdite na Facebook dogodku.

Dodatne informacije po telefonu +386 40 702 921

Dogodek organizira Platforma SLOGA v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru – Evropske prestolnice kulture – GO! 2025

Predstava je del večje turneje, ki bo med julijem in novembrom obiskala 9 evropskih mest. Iz Bolgarije pride v Slovenijo. Po dveh predstavah v Novi Gorici se bo turneja nadaljevala  na Poljsko, Nemčijo, Madžarsko, Italijo, Portugalsko, Francijo in na koncu še v Belgijo. Več o turneji po evropskih mestih.

Generalka pred prvo predstavo. Foto: Michele Lapini

Generalka pred prvo predstavo. Foto: Michele Lapini


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) ter Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. 

Translate »