V Združenju EPEKA so. p., že drugo leto zapored organizirajo dogodek Bademantl dan – dan gole resnice o globalnem segrevanju, ki se bo odvil v petek, 28. avgusta 2020. Dogodek bodo pričeli ob 10.00 uri z vožnjo s sandolini po reki Dravi ali s kolesi ob reki Dravi od Koblarjevega zaliva do Mariborskega otoka. Dogodek bodo nadaljevali z okroglo mizo ob 11.30. Gostje okrogle mize bodo: Nicoleta Nour (Mladi za podnebno pravičnost), Damjan Vinko (prof. Biologije), Katja Sreš (Ekologi brez meja); moderator: Mateo Hučuršćak.

Z dogodkom želijo opozoriti na globalno segrevanje in širšo javnost opomniti na majhne korake, ki jih lahko naredi vsak izmed nas, da bi pozitivno vplival na varstvo okolja. V okviru dogodka se bodo dotaknili tematik globalnega segrevanja, lokalnih, nacionalnih in mednarodnih strategij na področju soočanja s podnebnimi spremembami ter možnosti, ki jih kot posamezniki imamo, da pozitivno vplivamo na okolje.

Vljudno vabljeni, da se jim pridružite na dogodku in da se skupaj odpeljete s kolesi ali zaveslate proti Mariborskem otoku.

Prost vstop na kopališče bo na ta dan omogočen vsem, ki na Mariborski otok pridejo oblečeni v kopalni plašč/Bademantl! 

PROGRAM:

• 10.00 – zbor pri Koblarjevem zalivu ob Dravi – zajahamo ponije oz. zaveslamo sandoline,
• 11.00 – pričetek tiskovne konference, predstavitev dogodka,
• 11.30 –  okrogla miza.
Za vse dodatne informacije glede dogodka smo na voljo na: miha@epeka.si ali na telefonski številki: 040 167 001 (Miha Kager).
Translate »