Adra Slovenija sporoča, da so začeli zbiralno akcijo za združitev družine iz Eritreje. Oče je bil pred osmimi meseci premeščen iz Italije v Slovenijo, kjer je dobil status mednarodne zaščite. Republika Slovenija je po skrbnem preverjanju odobrila tudi njegovo prošnjo za združitev z njegovo ženo in tremi otroci. 

Za združitev družine potrebuje 3.000 evrov, ki jih kot begunec, ki je za seboj pustil vse, nima od kod vzeti. Želi si naučiti jezika in ostati v Sloveniji, saj je varna država in ve, da bo njegova družina tukaj lahko živela. Zgodbo o očetu, ki pobegnil iz Eritreje in želi pripeljati v Slovenijo tudi svojo ženo in tri otroke, si lahko preberete na Facebook strani Adre.

Eni najpomembnejših trenutkov v življenju so takrat, ko zremo v oči nekomu, ki je osvobojen, rešen, ozdravljen in končno srečen. Vedno ne moremo sodelovati, ampak danes lahko tej družini pomagamo omogočiti pot v svobodo – v Slovenijo, kjer jih ne bodo ogrožale bolezni, lakota in preganjanja. Sanje o življenju, varnosti, novih začetkih in upanju se lahko uresničijo.

Finančna pomoč je tukaj nujna za cel postopek, zato lahko

pošljete SMS z besedo LJUDJE5 na 1919
ali nakažete znesek na:

IBAN: SI56 6100 0000 7360 804
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2018
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: ZDRUŽEVANJE 2019
Koda namena: CHAR

Hvala, ker pomagate pomagati!

Translate »