ADRA Slovenija in Mladinski center Maribor vodita akcijo zbiranja sredstev za Haftomovo družino iz Eritreje. Haftom se je zaradi nevzdržnih razmer v rodni Eritreji in želji, da zaščiti družino in najde izhod iz začaranega kroga nasilja, preganjanja in prisilnega dela, leta 2017 podal na nevarno pot proti Evropi. Doma je moral zapustiti ženo in dva majhna sinova.

Uspelo mu je priti do Slovenije, kjer si vse od takrat poskuša ustvariti nov dom. Na življenje v Sloveniji se je Haftom hitro privadil, obiskoval je vse tečaje slovenščine, ki so bili na voljo in danes že kar dobro razume in govori slovenski jezik. Postal je prostovoljec pri Mariborski kolesarski mreži, kjer je danes ne samo prostovoljec, ampak tudi pomočnik mehanika in ni ga kolesa, ki ga Haftom ne bi poznal.

Po štirih letih truda in urejanja dokumentov je Haftom končno dobil dovoljenje za združitev z družino. Zdaj čaka samo še na najpomembnejši trenutek v svojem življenju. Zbrati mora dovolj denarja, da se lahko združitev zgodi. V Humanitarnem društvu ADRA Slovenija zato zbirajo sredstva, ki bodo Haftomu omogočila združitev z ženo in otrokoma.

Predvideni stroški združitve bodo okoli 3000 evrov.  To vsoto pa je treba zbrati čimprej, saj izračun in dokumenti za združitev veljajo do sredine maja 2021. Ko bodo pokrili stroške združitve, bodo ostala sredstva neposredno namenjena Haftomovi združeni družini za lažji nov začetek, napoveduje ADRA Slovenija.

.

Translate »