Adra Europa vabi na Izobraževalni vrh, ki bo prek spleta potekal 5. maja 2022. Cilj EDUCATION SUMMIT je zagotoviti platformo za mednarodni in medkulturni dialog, kjer lahko ljudje iz različnih delov sveta in različnih skupnosti prispevajo k široki viziji izobraževalne odličnosti in pravičnosti za vse otroke in mladino.

Namen dogodka je deliti bistvene prakse pri soočanju z izzivi dostopa do izobraževanja po vsem svetu, spodbujati vizionarsko razmišljanje o dostopnosti izobraževanja za vse otroke om raziskati poseben vidik verskih skupnosti kot lokalnih akterjev pri pripeljevanju vsakega otroka povsod, v šolo.

Na najbolj temeljni ravni svet še vedno ni dosegel zaveze svojih vlad, da zagotovi dostop do izobraževanja za vse otroke. Hkrati je po vsem svetu dosegel izjemen napredek pri zagotavljanju dostopa do primarnega izobraževanja milijonom otrok, vključno z dekleti. Milijoni otrok se nikoli ne šolajo, predvsem dekleta in otroci na konfliktnih območjih. Vlade običajno zagotavljajo osnovnošolsko izobraževanje, a ker je veliko teh otrok v »šibkih državah«, se je velik del razprave osredotočil na vlogo zasebnih šol in nevladnih organizacij pri doseganju najtežje dostopnih in na potrebo, da se šole razglasijo za zaščitena območja v času konfliktov.

20. aprila 2021 je bil organiziran prvi Izobraževalni vrh z naslovom Pospeševalnik izobraževanja (več o dogodku tukaj). Pospeševalni je združil voditelje in strokovnjake iz vladnih institucij, neprofitnih sektorjev, razvojne in humanitarne delavce, novinarje, raziskovalce, praktike, verske voditelje in raziskovalce. Govori vseh govorcev so na voljo tukaj. Izobraževalni inkubator je naslednji korak v skupnih prizadevanjih ADRA Eurpope, da bi vsem otrokom in mladostnikom ponudili priložnosti za izobraževanje.

Več informacij in prijava

Pripravila: PV

Translate »