Evropska unija bo namenila 700 milijonov evrov za Globalno partnerstvo za izobraževanje v obdobju 2021-2027 za preoblikovanje izobraževalnih sistemov po svetu.

Podpora izobraževanju, še posebej dekletom in ženskam, je ključna, da se jim v življenju zagotovijo dobre možnosti, je poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki je namero napovedala pred vrhom skupine G-7.

Evropska komisarka za mednarodna partnerstva Jutta Urpilainen je dodala, da bodo ta sredstva zagotovila trajnostne in dolgoročne naložbe v izobraževalne sisteme ter s tem zadostila izobraževalnim potrebam milijonov otrok in mladih v času največje motnje učenja v zgodovini. 

Evropska unija si bo skupaj z državami članicami, kot »Ekipa Evropa«, še naprej prizadevala, da zagotovi možnosti za izobraževanje za vsakega otroka. EU skupaj z državami članicami zagotavlja polovico svetovne pomoči izobraževanju. Z različnimi instrumenti financiranja EU podpira izobraževanje v približno 100 državah po vsem svetu in že od začetka krize covid-19 sodeluje s partnerskimi državami, da bi zmanjšala vpliv pandemije na učenje in dobro počutje otrok ter omogočila varno vrnitev v šolo. 

Več informacij

Pripravila: PV
Foto: Canva

Translate »