V začetku januarja 2022 je na Evropski akademiji v Natolinu na Poljskem v okviru konference o prihodnosti Evrope potekala tretja okrogla miza, ki je bila namenjena podnebnim spremembam, okolju in zdravju. Okrog 200 udeležencev in udeleženk iz vseh držav EU je sprejelo 51 priporočil o izzivih Evrope na področju podnebja, okolja in zdravja.

O priporočilih je potekala razprava na plenarnem zasedanju konference v Strasbourgu 21. in 22. januarja 2022, ki so se je med drugim udeležili evropski državljani ter predstavniki nacionalnih oblasti in evropskih institucij.

Prvi dve okrogli mizi lani sta bili namenjeni pogovorom o varovanju okolja in zdravja, trajnostnim vidikom gospodarstva in potrošnje ter skrbi za vse.Evropski državljani in državljanke so vabljeni, da še naprej prispevajo svoje izkušnje in zamisli o prihodnosti Evrope na večjezični digitalni platformi konference o prihodnosti Evrope.

51 priporočil o izzivih Evrope na področju podnebja, okolja in zdravja

Pripravila: PV
Foto: EU Prihodnost Evrope


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »