Združenje ZRNO pripravlja že 4. Srečanje zbirateljev sredstev, ki bo 30. septembra v Ljubljani. Z izvajalcem smo se dogovorili, da lahko vse članice platforme SLOGA izkoristite poseben popust.

Združenje za razvoj nepridobitnih organizacij ZRNO je bilo ustanovljeno 12. oktobra 2013 v Ajdovščini. Novembra 2013 je ZRNO postalo član mednarodne European Fundraising Association (EFA). Več info na www.efa-net.org. Kot združenje za ljudi, ki se profesionalno ukvarjajo z zbiranjem sredstev, organizira edini dogodek v Sloveniji, ki je namenjen usposabljanju kadrov nepridobitnih organizacij v pridobivanju sredstev iz virov zasebnih donacij in sponzorstev.

Letos organizirajo že 4. Srečanje zbirateljev sredstev, saj so bili predhodni uspešni in zadovoljivo obiskani, kar kaže na potrebo po tovrstnih vsebinah v slovenskem prostoru. Namen srečanja je tudi povezati ljudi, ki se pri svojem delu ukvarjajo s fundraisingom, in ki si želijo razviti dejavnost svoje neprofitne organizacije, da bi ta odgovarjala na potrebe koristnikov in vse družbe.

Tema letošnjega srečanja bo osvetlila zbiranje sredstev v javnih zavodih ter primere dobre prakse iz vzhodne Evrope. Gostili bomo dva tuja strokovnjaka in domače fundraiserje, ki so pri svojem delu zelo uspešni.

Jiří Krupa je vodja zbiranja sredstev v češki Amnesty International in bo predaval o kampanjah zbiranja sredstev od posameznikov, ki se zdijo sprva nemogoče, s pravo strategijo in vztrajnim delom pa so lahko pravi odgovor za uspešno financiranje vaše organizacije.

Andrea Caracciolo di Feroleto prihaja iz rimske Scuola di fundraising, zbranim pa bo spregovoril o zbiranju sredstev v muzejih in knjižnicah. Predstavil bo več inovativnih pristopov k fundraisingu za javne kulturne zavode, obenem pa predstavil dobre in slabe prakse, iz katerih se lahko veliko naučimo.

Z izvajalcem smo se dogovorili, da lahko vse članice platforme SLOGA izkoristite poseben popust. Željo preprosto označite v prijavnici.

Prijave sprejemajo na www.fundraising.si/prijava-na-srecanje/

Združenje lahko kontaktirate na zrno@fundraising.si. Najdete jih tudi na Facebooku, udeleženci dogodka se zbirajo tudi na v Facebook skupini.