CONCORD in Stalno predstavništvo Španije pri EU vabita na dogodek, na katerem bo skupina predstavnikov civilne družbe, Evropske komisije in drugih zainteresiranih strani predstavila poročilo CONCORD-a o izvajanju akcijskega načrta EU za enakost spolov III na polovici obdobja.

Leto 2023 predstavlja vmesno točko izvajanja akcijskega načrta EU za enakost spolov in krepitev vloge žensk v zunanjem delovanju 2021-2025 (GAP III). Kljub ambiciozni politiki GAP III je pomembno spremljati njen dejanski vpliv na življenja žensk in deklet v vsej njihovi raznolikosti v partnerskih državah EU in se bolje odzivati na njihove medsektorske potrebe ter interese.

Predstavitev poročila bo potekala 21. junija 2023 od 10.00 do 12.00 na Stalnem predstavništvu Španije pri EU v Bruslju. Dogodek bo možno neposredno spremljati tudi preko spleta na povezavi.

Za potrditev osebne udeležbe pošljite prijavo na naslov CODEV@reper.maec.es do 14. junija (navedite številko osebne izkaznice ali potnega lista). Za prijavljene udeležence bo zagotovljeno kosilo.

Za več informacij kontaktirajte Evo Luna Maes, svetovalko za politiko in zagovorništvo pri CONCORD-u.

Več informacij o dogodku na spletni strani.

Translate »