12. številka Slogopisa

Ljubljana, 9. oktober 2013 – SLOGA, Platforma za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, je izdala že 12. številko razvojnega časopisa – Slogopisa. Tokratna številka je posvečena post-2015 okviru, ki naj bi nasledil razvojne cilje tisočletja (MDGs). V Slogopisu si zato lahko med drugim preberete 3 prispevke, ki podajajo pregled procesa oblikovanja novega okvira in spodbujajo razmislek o prihodnosti človeštva in planeta, na katerem živimo: pogovor z državnim sekretarjem MZZ Bogdanom Benkom, intervju s posebno svetovalko Generalnega sekretarja OZN Amino J. Mohammed in mnenje vodje zagovorništva na Slogi mag. Ane Kalin.

Poleg tega v novi številki Slogopisa najdete tudi kratke novice o aktualnih dogodkih in političnih procesih ter napovednik prihajajočih dogodkov doma in po svetu, pa tudi rubriko Utrip NVO, v kateri si lahko preberete članek o opolnomočenju ruralnih in odročnih skupnosti v Malaviju s pomočjo programov trajnostnega razvoja.

Nova številka Slogopisa je dostopna v priponki, tiskana verzija pa je na voljo v pisarni Sloge (Metelkova 6, Ljubljana). Vljudno vabljeni k branju!