Prvega februarja so v društvu Humanitas praznovali prvo obletnico ustanovitve Humanitasovega Kluba globalnega učenja, ki predstavlja podporni prostor za vse učiteljice in učitelje, ki jih zanima področje globalnega učenja in vnašanje globalne dimenzije oz. sodelovalno naslavljanje globalnih izzivov v šoli.

Februarsko srečanje je potekalo v načrtovanju prispevka, ki ga lahko Klub GU ustvari v naslednjih 5 letih, ter konkretnih korakov za nadgradnjo, da bo klub še bolj prijazen in prilagojen učiteljicam in učiteljem. Srečanje pa je bilo namenjeno tudi proslavi uspehov prvega leta Kluba, saj so med drugim prejeli nagrado GENE za najbolj inovativen projekt globalnega učenja 2018.

Članstvo v Klubu je za vse prijavljene tudi letos brezplačno, omejeno pa imajo udeležbo na mentorskih srečanjih, kjer preizkušajo in se pogovarjajo o določenih izbranih metodah, ki jo nato učitelji/ice lahko uporabljajo pri pouku. Članicam nudijo tudi dostop do gradiv, brezplačno posvetovanje glede vnosa globalnega učenja v posamezno učno uro ter druge ugodnosti.

Več o Klubu učiteljic in učiteljev globalnega učenja v vabilu.

Vir in foto: Humanitas

Translate »