Mirovni inštitut, Društvo novinarjev Slovenije in Pod črto kot partnerji projekta »Zaščita nadzorne vloge civilne družbe in novinarjev v Sloveniji« vabijo na okroglo mizo, kjer bodo predstavili ugotovitve projekta in sistemska priporočila. V drugem delu dogodka bomo prisluhnili izkušnjam z napadi na civilno družbo in novinarje na Madžarskem in v Srbiji. Gostji bosta Veronika Móra, direktorica okoljske nevladne organizacije Ökotárs na Madžarskem, in Jelena Vasić, novinarka preiskovalnega medija Krik iz Srbije.

V prvem delu, med 11. in 12. uro, bo raziskavo medijskega lastništva predstavil Lenart J. Kučić, novinar Pod črto. Značilnosti napadov na civilno družbo in novinarje bosta predstavili Brankica Petković, raziskovalka pri Mirovnem inštitutu, in Špela Stare, generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije. Sistemska priporočila za zaščito demokratične vloge nevladnih organizacij in novinarjev bo predstavila Jasna Zakonjšek, odvetnica iz Odvetniške pisarne Zakonjšek, ki je skupaj z odvetnikom Emilom Zakonjškom izvedla več delavnic v sklopu projekta.

Predstavitev ugotovitev in priporočil projekta bo v slovenskem jeziku.

V drugem delu, med 12. in 13. urobo pogovor z gostjama  iz Madžarske in Srbije v angleškem jeziku. Pogovor bo vodil Lenart J. Kučić.

Prosijo za prijavo udeležbe na novinar.com do 8. 12. 2020. Povezavo za dostop do dogodka in tehnična navodila boste prejeli dan pred dogodkom.

Translate »