19. 11. 2022 je bil na Ptuju, v soorganizaciji Gibanje Zdrava družba Ptuj in Zavoda Povod, članice Platforme SLOGA, organiziran pogovorni večer z Isvilaine da Silva Conceição, aktivistko za podnebno, rasno in spolno pravičnost iz Brazilije, ki je prišla na Ptuj direktno iz podnebne konference COP27, ki se je ravnokar končala v Egiptu.

V dinamičnem pogovoru smo si lahko izmenjali stališča in pogled v prihodnost o aktivizmu na področju okolja in osveščanju o izzivih na področju podnebnih sprememb, s katerimi se soočajo lokalne skupnosti in ves svet. Razprava je potekala tudi o tem, kako v teh časih učinkovito privabiti mlade, da se aktivirajo za skupno dobro.

Kot so ob koncu izpostavili organizatorji – Delimo si en planet, en svet in nobene meje nas ne morejo ločiti!

Nekaj utrinkov iz razprave si lahko ogledate v objavi zavoda Povod.

Pripravil: AK


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »