Vsako leto natečaj za naj prostovoljca v Velenju pripravijo Mladinski svet Velenje in Mladinski center Velenje pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča. Pred parimi dnevi so ob Šaleškem jezeru v Letnem kinu Velenje razglasili naj prostovoljce v Mestni občini Velenje. V kategoriji za naj prostovoljca do 30 let so prejeli dva predloga in v kategoriji za naj prostovoljca nad 30 let so prejeli 5 predlogov. Z dogodkom je MOV ponovno dokazala, kako veliko prostovoljcev ima Velenje in kako zelo njihova dejanja bogatijo življenje v lokalni skupnosti.

Zavod Krog, OE Velenje, je predlagal svojo kandidatko Admiro Robin, ki je ponosno prejela priznanje naj prostovoljka v kategoriji nad 30 let. V letu 2019 je opravila več kot 1.000 prostovoljnih ur pri različnih projektih.

Admira Robin, energična in močna ženska je priseljenka in invalidka. V Velenje se je preselila leta 2013, od leta 2015 je aktivna prostovoljka. Od 2019 je vodja organizacije Zavod KROG, OE Velenje. Admira Robin je avtorica knjige „Moja pot“, ki jo je izdal Zavod Krog ob podpori Mestne občine Velenje.

Podatki iz  Skupnega poročila o prostovoljstvu za leto 2018  kažejo, da slovenski prostovoljci, ki delujejo v okviru prostovoljskih organizacij in javnih zavodov, opravijo skoraj deset milijonov ur prostovoljskega dela. Ocenjena vrednost prispevka prostovoljskega dela k družbeni blaginji je več kot 98 milijonov evrov. Če bi upoštevali prostovoljsko delo, ki poteka spontano, neorganizirano, bi bila ta številka še višja.

Velenje je prostovoljstvu prijazno mesto. Prostovoljci Zavoda Krog OE Velenje želijo s svojimi dejanji še naprej bogatiti življenje v lokalni skupnosti.

Vir: Zavod Krog

Translate »