Zavod Krog je v Libanonu začel nov projekt »Ekonomsko in psihosocialno opolnomočenje žensk begunk v libanonskem Ein El Helwah”, ki ga bo izvajal v sodelovanju s partnersko organizacijo Naba’a – Action for development in s financiranjem Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Z nadaljevanjem vojne v Siriji ostaja Libanon država z največ begunci – 1,08 milijona registriranih in 400.000 neregistriranih – na število prebivalcev. Vojna je negativno vplivala na njihovo psihično počutje, ki se v Libanonu ne izboljša, saj se tu soočijo z brezposelnostjo, težkimi življenjskimi razmerami in konflikti z lokalnim prebivalstvom, s katerim tekmujejo za delo in vire preživetja.

Med najbolj ranljivimi so ženske, predvsem tiste brez moškega spremstva. Zato je cilj projekta rehabilitacija žensk iz EEH in okolice na zaposlitvenem področju ter zdravstvena in psihosocialna pomoč. Med projektom bomo izvedli več dopolnjujejočih se aktivnosti. Organizirana bodo poklicna usposabljanja za mlade ženske, ki bodo hkrati deležne podjetniških usposabljanj in pomoči pri zaposlovanju. Hkrati bodo sodelovale na različnih psihosocialnih aktivnostih, organiziranih tudi za druge ženske v kampu – skupno bo več kot 1300 žensk sodelovalo na več skupinskih ali individualnih psihosocialnih aktivnostih, ki jim bo v teku projekta na voljo vrsta individualnih ali skupinskih aktivnosti psihosocialne podpore, od preprostih rekreativnih aktivnosti do terapij. Večkrat tedensko bo nudena ginekološka oskrba, izvedene bodo tudi delavnice o reproduktivnem zdravju.

Translate »