Serveta je sodelovala na tečaju šivanja, ki je potekal v sklopu slovenskega projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga izvaja Humanitarno društvo ADRA Slovenija za opolnomočenja žensk v Črni gori.

»Projekt nam je zelo pomagal izboljšati življenja: sodelovala sem v različnih tečajih, kot sta krojenje in šivanje, prejela sem šivalni stroj, poskrbeli so za material, kot so blago in volna. Izdelali smo nogavice, krila, suknjiče in še marsikaj in z njihovo prodajo zaslužili denar za preživetje. Ob praznikih smo prejeli tudi zimska oblačila, še posebej pa sem se razveselila daril za vnuke!«

Več o projektu na www.adra.si.

IMG-0444 IMG-0471

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta na temo enakosti spolov ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Zgodbe uporabnic, ki so vključene v projekte slovenske nevladnih organizacij, ki jih sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev mednarodnega razvojnega sodelovanja, so bile zbrane v sklopu aktivnosti projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Predstavljene zgodbe dopolnjujejo izdajo Najboljših novic iz sveta na temo enakosti spolov in so del kampanje Slovenskih razvojnih dni 2019.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

WBN SRD TLG SLOGA MRS logo skupen

Translate »