Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) in njeni partnerji zbirajo orodja, ki jih prostovoljske organizacije za potrjevanje kompetenc.  Orodja so zbrana na portalu ImproVal, kjer lahko najdete seznam orodij, ki so jih zbrali partnerji ImproVal, seznam je razvrščen glede na jezike (22 jezikov Evropske Unije). Na voljo je 45 orodij, del njih na splošno ocenjuje neformalno in priložnostno učenje, drugi pa so namenjeni samo prostovoljcem.

Na voljo je mnogo orodij, v mnogih jezikih. Na voljo so tudi orodja v slovenskem jeziku, ki jih izpostavljamo:

Youthpass je orodje za dokumentiranje in prepoznavanje rezultatov učenja iz mladinskega dela in solidarnostnih dejavnosti. Na voljo je za projekte, ki jih financirata Erasmus +: Mladi v Akciji (Erasmus+: Youth in Action) in Evropski solidarnostni korpus (European Solidarity Corpus).

Europass je dokument, ki opisuje znanje in spretnosti, pridobljene v drugi evropski državi. Namenjen je komur koli, ki se preseli v evropsko državo, da bi se učil ali pridobil delovne izkušnje, ne glede na starost ali stopnjo izobrazbe.

E-Nefiks je sistemsko orodje za beleženje neformalnega učenja za mlade od 14. leta starosti naprej. Posameznik lahko s pomočjo indeksa sistematično in na enem mestu zbere vse, kar je poleg rednega sistema izobraževanja še počel. V praksi to pomeni, da v modro knjižico vpisuje vsa svoja neformalno pridobljena znanja in spretnosti.

IM-PROVE je spletna aplikacija IM-PROVE, katere namen je pomagati prostovoljcem pri razmisleku o njihovem učnem procesu ter prepoznavanju veščin, ki so se jih naučili med prostovoljskim delom.

Če želite dodati orodje ali posodobiti spodnje podatke, izpolnite obrazec (povezava na dnu strani) ali kontaktirajte project@lllplatform.eu. Vsa orodja so zbrana na povezavi.

Translate »