»Podnebne spremembe in z njimi povezane podnebne migracije niso preprost problem. So kompleksna mreža problemov, ki jih ni mogoče rešiti z eno samo preprosto akcijo,« pravi Achille Zoni. »V naši predstavi nastopa igralec, ki predstavlja nekoga, ki živi v bogati državi in misli, da je vse težave mogoče rešiti z denarjem. Toda rešitev ni v denarju, posledice podnebnih sprememb lahko rešimo samo s sodelovanjem,« pojasnjuje sporočilo predstave član cirkuške skupine MagdaClan.

»Postaviti na oder predstavo o podnebnih spremembah ni bil lahek izziv, saj gre za kompleksno tematiko, ki jo je treba približati mladi,« je pred predstavo povedal eden glavnih snovalcev predstave, glasbenik. »Naredili smo najmanj pet osnutkov predstave, mesece dolgo smo veliko spreminjali. Zdaj smo zadovoljni, saj menimo, da smo dobro izrabili vse elemente sodobnega cirkusa. V predstavi imamo seveda cirkuške elemente, imamo pa tudi igro, glasbo, scenske premike, koreografijo.«

Utrinke s predstave in izjave umetnikov smo zajeli v tem videu:
Ste si ogledali predstavo v živo? Izpolnite kratek vprašalnik in nam povejte, kaj ste si mislili o njej?


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Vlade RS in/ali EU.

 

Translate »