V luči svetovnega dneva Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, v letu 2016, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj vabi učitelje osnovnih in srednjih šol ter druge izobraževalce na brezplačno usposabljanje za trajnostni razvoj. Usposabljanje je brezplačno in bo potekalo 21. aprila, od 9. do 15. ure, v Rdeči dvorani Mestne občine Ljubljana (Mestni trg 1, Ljubljana). 

ZARADI OMEJENEGA ŠTEVILA MEST SE PRIJAVITE PREKO SPLETNE PRIJAVNICE.

 

  • Govorili bomo o trajnostnem razvoju – zakaj je to edina globalna strategija preživetja in ključna primerjalna prednost Slovenije.
  • Ob navdihujočih dobrih praksah bomo raziskovali vire in priložnosti za zelena delovna mesta v Sloveniji.
  • Pregledali bomo nekaj primerov lokalnih in globalnih posledic našega vsakodnevnega delovanja – ravnanja z vodo in energijo ter izbire dobrin, kot so oblačila in mobilni telefoni. Predstavili bomo rešitve, ki so okolju in ljudem prijaznejše.
  • In nenazadnje, pridobili veščine, kako vsebine trajnostnega razvoja posredovati svojim učencem.

Udeleženci prejmejo gradivo za izvajanje delavnic, v podporo pa do konca tekočega šolskega leta zagotovimo tudi mentorstvo v obliki vsebinske in procesne podpore. Usposabljanje bosta izvedli Renata Karba in Gaja Brecelj (obe Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj), ki sta v zadnjih dveh letih izvedli več kot 30 seminarjev in delavnic po vsej Sloveniji na teme trajnostnega razvoja. Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmejo potrdilo o udeležbi.

Več informacij je na voljo v vabilu in pri Gaji Brecelj (gaja@umanotera.org, 01 439 4895, Umanotera).