Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Usposabljanje o davčni pravičnosti in izogibanju plačevanja davkov

15. 01. 2016 | Člani, Ekvilib inštitut, Naslovna, Novice, Sloga

Zajeta slikaSLOGA in Ekvilib Inštitut sta v začetku januarja izvedla usposabljanje na temo davčne pravičnosti in izogibanja plačevanja davkov z naslovom “Vse, kar ste želeli vedeti o izogibanju davkov in se bali vprašati”. Usposabljanja se udeležilo 30 predstavnikov nevladnih, vladnih in gospodarskih organizacij. Usposabljanje je vodil dr. Tomaš Balco, slovaški strokovnjak za mednarodno obdavčenje z bogatimi izkušnjami v državah v razvoju, raziskovalec in akademik, ki trenutno dela kot generalni državni svetnik na slovaškem finančnem ministrstvu. Posebno pozornost smo namenili davčni pravičnosti danes, tehničnim vidikom izogibanja davkom in deloma tudi meddržavnim pogajanjem o dvojnih obdavčitvah z namenom okrepiti pozornost na vprašanja razvojnega sodelovanja in pomena finančnih institucij ter instrumentov za skladnost politik za razvoj. 

Na kratko smo se dotaknili tudi rešitev, ki jih zagovarjamo nevladne organizacije, ki se zavzemamo za davčno pravičnost. V Sloveniji smo namreč v sodelovanju platforme SLOGA in Ekvilib Inštituta oblikovali “Stičišče za davčno pravičnost”, ki bo zadostilo potrebi po bolj strukturiranem dialogu in sodelovanju vseh akterjev, katerih delovanje je povezano s področjem globalne davčne pravičnosti. Namen stičišča je s povezovanjem doseči sinergije vseh deležnikov, ki delijo zavezo za večjo pravičnost mednarodnega davčnega sistema in transparentnost mednarodnega poslovanja ter želijo poglobiti razumevanje tematike, ki je tesno povezana z odprtimi razvojnimi vprašanji, a se zaradi svoje tehnične narave pogosto ne obravnava.

Vljudno vabljeni k sodelovanju v aktivnostih “Stičišča za davčno pravičnost”. Za nadaljnje informacije se obrnite na Marušo Babnik (marusa@ekvilib.org).

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Podnebni pakt: Dan za dejanja

Podnebni pakt: Dan za dejanja

V torek, 29. junija se lahko pridružite  vseevropski pobudi in spletnem dogodku Podnebni pakt: Dan za dejanja. Po spletu bo potekal vseevropski dogodek Moj svet. Moj prispevek. Naš planet. Na slovenskem dogodku Podnebni park doma pa bodo nastopali ambasadorji...

read more
Sodeluj v ClimateADAPT

Sodeluj v ClimateADAPT

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih...

read more