Kako v celoti izkoristiti financiranje v obdobju 2014-2020 in se pripraviti na financiranje v obdboju 2021-2027? ALDA je pripravila spletni tečaj, v sklopu katerega želi udeležencem podati podati informacije in orodja, ki so potrebna za izvedbo prvih korakov v svet financiranja, in znanje kako se “sprehajati” v vesolju financiranja s strani Evropske unije.

V sklopu tečaja se boste seznanili:

  • S programi EU in posebno uspešnimi projekti,
  • Dobili boste nujne informacije,
  • Prepoznavali razpoložljive razpise v letu 2020.

Tečaj bo obravnaval sledeče teme:

  • Kako se informirati: raziskovanje informacij EU in orodja,
  • Programi financiranja v letih 2014-2020, predvsem na področju izobraževanja, kulture, gospodarstva, zaposlovanja, sociale, okolja, športa…,
  • Pregled programov financiranja v obdobju 2021-2027.

Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo naučiti oziroma želijo izboljšati svoje znanje na področju financiranja s strani Evropske unije in s tem povečati svojo sposobnost dostopa do evropskih programov. Tečaj je zato zasnovan za študente, socialne in kulturne delavce, združenja, lokalne organe, ipd. Predhodno znanje in veščine niso potrebne.

Učenje bo potekalo na interaktiven način, ki omogoča učenje na razdaljo brez da bi se odpovedali dinamičnemu sodelovanju med udeleženci in trenerji. Predavanja bodo potekala na platformi GoToWebinar, orodju za videokonference, ki omogoča praktično izmenjavo zaslonov, dokumentov, e-klepetov in video posnetkov udeležencev. Med tečajem bodo na voljo trenerji za individualno svetovanje in usposabljanje.

Tečaj bo potekal od srede, 1. aprila do srede, 13. maja 2020, skupno torej sedem srečanj po 1,5 ure. Tečaj bo potekal med 17.00 in 18.30, s čimer se želi vključiti tiste, ki delajo in študirajo.

Stroški tečaja znašajo skupno 120 EUR, z vključenim DDV. To vključuje materiale za usposabljanje, ki bodo deljeni preko elektronske pošte in/ali platforme GoToWebinar. Stroški za člana/ico ALDA je 100 EUR, z vključenim DDV. Za dodatne informacije in registracije se obrnite na Anno Ditto na elektronski naslov: anna.ditta@aldaintranet.org ali telefon +39 0444 54 01 46. Registrirate se lahko do 25. marca prek spletnega obrazca.Na koncu tečaja prejmete potrdilo o udeležbi, ki ga izda ALDA, strateški partner  Evropske komisije in Sveta Evropske Unije.

Translate »