SOLIDAR, evropska mreža civilnodružbenih organizacij z več kot 60 članskimi organizacijami iz 29 držav, ki dela na področju socialne pravičnosti v Evropi in po svetu, je izdala zanimivo poročilo, ki je lahko v pomoč pri pripravi aktivnosti okoli Evropskih volitev.

»Prihajajoče volitve v Evropski parlament bodo določile prihodnost Evropske Unije. Državljani se morajo odločati zavestno. Toda v splošnem stanju frustracije, da EU ni prinesla dovolj dobrih rezultatov na socialnem področju in da se rešitve na ravni Evrope ne dosegajo, lahko nacionalisti in populisti z agendo, ki temelji na dezinformacijah, zlahka usmerjajo mnenja v volilni kampanji.«

SOLIDAR pravi, da je progresivno transformativna vizija najboljša rešitev za odgovor EU in preprečevanje politik strahu. Verjamejo, da je potrebno na argumente skrajno desničarske propaganda odgovoriti in se postaviti po robu dezinformacijam in lažnim novicam. Zato je mreža pripravila priročnik protiargumentov, ki zagotavljajo »orožje« za volilno kampanjo in pomoč pri razbijanju skrajno desničarskih argumentov. Na te SOLIDAR odgovarja z razlago, relevantnimi informacijami, konkretnimi primeri evropskih programov in politik in podobno. Priročnik je na voljo v angleščini, nemščini, francoščini in italijanščini.

Kaj je v ozadju nacionalizma? Preverite tukaj.

Translate »