Slovenska karitas se je takoj odzvala na humanitarno krizo na Haitiju in že včeraj začela z akcijo zbiranja sredstev za pomoč prizadetim ob potresu. Za prvo pomoč je že namenila 5.000 evrov, ki jih bo posredovala Caritas Haiti.

Haiti je 14. avgusta prizadel rušilni potres z magnitudo 7,2, ki je najbolj prizadel južni del države, zlasti mesto Petit Trou de Nippes. Po sedaj znanih podatkih je življenje izgubilo najmanj 1,297 ljudi, mnogi so ranjeni, številni še pogrešani. Porušenih je na stotine domov že tako revnih prebivalcev. Mnogi se še niso popolnoma opomogli od potresa v letu 2010.

Prizadeti prebivalci nujno potrebujejo pomoč. Ekipa Caritas Haiti je že na terenu, kjer zbira informacije o potrebah. S sodelavci škofijskih Karitas na prizadetih območjih začenjajo z organiziranjem delitve pomoči v hrani, vodi, higienskih in drugih osnovnih potrebščinah. Pomagali bodo tudi pri zagotavljanju začasnih bivališč. Dodatno so velike potrebe po zdravstveni in psihosocialni pomoči. Mrežo Caritas Internationalis, katere del je tudi Slovenska karitas, Caritas Haiti prosi za solidarnost. Slovenska karitas zato prosi ljudi sočutnega srca v Sloveniji, da prisluhnejo njihovemu klicu na pomoč.

Kdor bi želel pomagati pri prizadevanjih Caritas Haiti, lahko svoj dar nakaže na:

SLOVENSKA KARITAS

Kristanova ulica 1

TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Sklic: SI00 860

Namen: POTRES HAITI

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

Več informacij: jana.lampe@karitas.si, 031 344 481

Na fotografiji: Razmere na Haitiju, ki si še ni opomogel od potresa pred 10 leti, so zelo slabe. Foto: Wikipedia

Translate »