Slovenska karitas je sporočila, da je do 23. marca 2022 zbrala 1,2 mio evrov darov posameznikov in podjetij ter večino že posredovala za pomoč Karitas Ukrajine v koordinaciji mednarodne Karitas. Pomoč Karitas Ukrajine je do sedaj dosegla 250.000 prebivalcev na najbolj prizadetih območjih Ukrajine ter v begunskih centrih v zahodni Ukrajini.

Danes, 23. marca 2022, je na pot odšla tudi šesta pošiljka zbrane materialne humanitarne pomoči Slovenske karitas v Ukrajino. Skupaj s to pošiljko je Slovenska karitas do zdaj odposlala 187 palet oziroma 77 ton pomoči v vrednosti preko 330.000 evrov. Jutri gre na pot že sedma pošiljka materialne pomoči, v kateri bo tudi donacija zdravil podjetja Krka d.d. v vrednosti 100.000 evrov.

Materialno pomoč so prispevali posamezniki v centrih Karitas, številne ustanove, šole in preko 40 podjetij.

Slovenska karitas ob pošiljanju materialne pomoči sodeluje tudi z Zdravniško zbornico Slovenije ter nevladnima organizacijama Državljani sveta in ADRA Slovenija, ki s svojimi zbranimi sredstvi kupujejo sanitetni in medicinski material in začetno mleko za otroke in jih dodajajo pošiljkam Slovenske karitas.
Dodatno je 200.000 EUR v humanitarni apel mednarodne Karitas za pomoč Ukrajini prispevala tudi Republika Slovenija.

Zbiranje materialne pomoči in donacij se nadaljuje, saj so potrebe za pomoč vse večje.

 

Translate »