SLOGA je »članica meseca« v novičniku CONCORD, evropskega združenja nevladnih organizacij za pomoč in razvoj. CONCORD združuje 28 nacionalnih združenj, 23 mednarodnih mrež in 4 pridružene članice, ki skupaj predstavljajo več kot 2.600 nevladnih organizacij, ki jih podpirajo milijoni državljanov po vsej Evropi. Slovenska članica konfederacije je Platforma SLOGA z 38. članicami.

Projekt EU PP SLOGA izvaja v partnerstvu z CONCORD Europe, ki je v ta namen izdal še poseben novičnik, s poudarkom na predsedovanju v perspektivi razvojnega sodelovanja.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

EU PP: logotip eu pp, mju in eu